زرشک تازه
آشنایی با خواص زرشک تازه و طرز تهیه دمنوش زرشک
زرشک تازه ،زرشک تازه،زرشک تازه در بارداری،زرشک تازه خواص،زرشک تازه غذا،زرشک تازه آبگیری،زرشک تازه ترشی،زرشک تازه مربا،زرشک تازه برای زن باردار،زرشک تازه ودیابت
در این مطلب از سایت جسارت به خواص زرشک تازه می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
زرشک تازه
یکی از گیاهان دارویی پرمصرف، زرشک است. میوههای قرمز کوچک این گیاه در سفرههای بیشتر مردم مورد استفاده قرار میگیرد.
زرشکپلو، مربای زرشک، سس زرشک، کیک زرشک، ترشی زرشک و حتی آب زرشک، اسمهای آشناست که طعم، مزه و خواص جالبی دارد.
علاوه بر خواص تغذیه ای، از رنگدانههای موجود در چوب و پوست گیاه زرشک برای رنگ کردن چرم و پشم نیز استفاده میشود.
زرشک میوه ای قرمز رنگ بیضوی شکل و ترش مزه بوده و بیش از 2500 سال است که به دلیل خواص دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.
میوه زرشک منبع غنی از ویتامین C، ویتامین B، تیامین، کاروتنوئیدهایی از جمله بتا کاروتن، لوتیئن و زاکسنتین و همچنین کروم، کبالت و روی می باشد.
طبع زرشک سرد و خشک است. زرشک بومی مناطق نیمه گرمسیری مانند اروپا، شمال آفریقا، خاورمیانه و
آسیای مرکزی بوده و چون زرشک تازه مزه ترشی دارد بیشتر به صورت خشک شده در غذاها یا به عنوان چای و دمنوش استفاده می شود.
درباره خواص درمانی زرشک مطالب زیادی بیان شده است، به عنوان مثال سرخپوستان آمریکا زرشک را
برای بیماریهای خونی، سل، بیاشتهایی، بیماریهای کلیوی، رماتیسم، زخمها و جراحتها به کار میبردند.
بعضی از پزشکان سنتی در ایران نیز زرشک را به عنوان رفع بوی بد خلط سینه میشناختند و
در درمان بیماریهای لثه، درد دندان و بعضی بیماریهای چشمی (ضعف دید) از آن استفاده میکردند.
خواص زرشک تازه
برگهای گیاه زرشک سرشار از ویتامین C است و خاصیت داروی ملین را دارد، میوههای آن ادرارآور و خلطآور است و
برای خوشبو شدن دهان نیز استفاده میشود. پوسته، ریشه و ساقه آن تقویتکننده، ضدعفونیکننده، صفراآور، مدر و ملین است.
در مطالعات جدید ثابت شده است زرشک به علت داشتن آلکالوئیدی به نام بربرین اثرات آنتیبیوتیکی برای باکتریها دارد.
همچنین سولفات موجود در این گیاه علیه سیستمهای توموری قابل استفاده است.
شاید به همین دلیل است که بعضی زرشک را عامل ضد تومور یا سرطان میشناسند.
طبیعت میوه زرشک سرد و خشک است و در کتابهای قدیمی گفته شده است که زرشک برای کسی که سرفه میکند،
مفید نیست. علائم سمی بودن زرشک شامل گیجی، خوندماغ، اسهال،
تحریک کلیوی و نفریت است. طبیعت پوست ریشه ی گیاه گرم و خشک است.
مطالعات نشان داده که زرشک یکی از بهترین میوه ها برای لاغری و کاهش وزن می باشد.
مصرف زرشک و آب زرشک می تواند باعث افزایش چربی سوزی و در نتیجه باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
بیشتر بخوانید :
چای سبز در دوران شیردهی
زنجبیل برای سرماخوردگی
قهوه سبز و کبد چرب
آلو خشک برای یبوست
زرشک برای جلوگیری و درمان دیابت مفید می باشد، تحقیقات نشان داده که زرشک برای کنترل دیابت بهتر از متفورمین عمل می کند.
مطالعات همچنین نشان داده که زرشک می تواند حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد.
دمنوش زرشک تازه
یک کارشناس تغذیه گفت: به دلیل وجود ویتامین B فراوان در زرشک، این ماده غذایی میتواند در
پیشگیری از سرماخوردگی نقش بسزایی داشته باشد. یوسف نقیایی گفت: زرشک یک نوع میوه است و در گروه میوهجات قرار میگیرد.
وی گفت: یکی از بهترین ترکیبات موجود در زرشک، ویتامین B فراوان است که در پیشگیری از سرماخوردگی نقش مهمی دارد.
همچنین وجود اسیدهای عالی فراوان در این میوه که سبب مزه ترش آن میشوند میتواند در جذب آهن نقش بسزایی داشته باشد.
وی ادامه داد: همچنین آهن موجود در زرشک قابل توجه است. از سایر ویتامینهای موجود در این میوه میتوان به
ویتامینهای گروه B به خصوص ویتامین B1 ,B2 اشاره کرد که ویتامین B1 یا تیامین میتواند عوارض عصبی و حتی پرخاشگری را بهبود بخشد.
وی از دیگر خواص زرشک را اثر مناسب آن بر کاهش فشار خون برای افراد دچار این بیماری عنوان کرد.
سبوس و ریشه زرشک حاوی انواع بسیاری از مواد شیمیایی به نام آلکالوئید ایزو کیتولین است.
دانشمندان و محققان این ترکیبات را در طول سالیانه متمادی مورد تحقیق و بررسی قرار داده اند، ولی پی بردند که آنها در واقع خواص آنتی بیوتیکی دارد.
برخی از آنها باعث پائین آوردن تب، کاهش تورم و فشار خون شده و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک می کنند.
زرشک غنی از ویتامین C می باشد که باعث افزایش جذب آهن شده و با بهبود جریان خون در بدن به درمان کم خونی کمک می کند.
زرشک یکی از بهترین میوه ها برای کاهش فشار خون می باشد.
مصرف زرشک تازه
برای تهیه دمنوش زرشک، در ابتدای کار، زرشک تازه را بشوئید. سپس به اندازه دو قاشق غذاخوری زرشک را
در قوری بریزید. برای این مقدار زرشک، دو لیوان آب جوش روی زرشک بریزید و مدتی اجازه دهید تا
تحت حرارت غیر مستقیم دم بکشد و خوب، رنگ بیندازد. در مرحله آخر میتوانید مقداری عسل یا نبات به دمنوش اضافه کرده و نوش جان کنید.
دقت داشته باشید که میزان ترشی یا ملس بودن دمنوش را میتوانید با استفاده از کم و زیاد کردن عسل یا
نبات، تنظیم کنید. همچنین میزان غلظت آن به مقدار آب جوش بستگی دارد، اما به طور معمول برای دو قاشق زرشک، دو لیوان آب کافی است.
دم کرده زرشک مناسب برای درمان ورم و زخم معده و روده است.
دمنوش زرشک برای درمان اسهالهای خونی یا زخم روده، مناسب است.
به علت وجود ویتامین ث فراوان در زرشک، دم کرده میوه آن در پیشگیری از سرماخوردگی نقش بسزایی دارد.
دمنوش زرشک ادرارآور و خلط آور بوده و برای خوشبو شدن دهان نیز استفاده میشود.
دمنوش زرشک دارای خاصیت تصفیهکننده و ضدعفونیکننده خون و منقبض کننده عروق است.
زرشک، تقویتکننده قلب و کبد است، صفرا آور بوده و در درمان سنگ کیسه صفرا بسیار مؤثر است.
دم کرده زرشک، بی اشتهایی را برطرف میکند و فشارخون را کاهش میدهد.دم کرده زرشک برای درمان زردی و یرقان موثر است.
کسانی که مبتلا به ورم طحال هستند میتوانند برای معالجه از دم کرده زرشک کمک بگیرند.
دمنوش زرشک برای معالجه بواسیر مفید است است.دم کرده زرشک، نقرس و رماتیسم را برطرف می کند.
خانمهای باردار نباید دم کرده زرشک مصرف کنند.
مصرف بیش از حد از دمنوش، مانع جذب ویتامین B کافی در بدن میشود.
زرشک تازه
بیشتر بخوانید :
جوانه ماش تهیه
آلو زرد و دیابت
ماسک جوانه گندم
خواص دارویی علف گربه
- ۰ نظر
- ۲۲ فروردين ۹۷ ، ۰۳:۱۶